Snyd med temperaturen

Ingeniøren afslører i dag på deres website, at der bliver snydt med temperaturen i mange vaskemaskiner. Tøjet i vaskemaskinen ikke bliver slet ikke så varmt, som der står på programvælgeren.

Ingeniøren har fået aktindsigt i resultaterne af de tests, som Energimærkningssekretariatet gennemfører for at kontrollere vaskemaskinernes energimærker. Det er test fra de seneste fem år af i alt 37 vaskemaskiner. I disse test var den gennemsnitlige temperatur kun 49,4 grader ved en 60 graders bomuldsvask.

Den dårligste vaskemaskine nåede ikke højere end 42,8 grader, mens den bedste nåede op på 58,9 grader.

De lave temperaturer er problematiske, da både Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Danmark opfordrer til, at blandt andet sengetøj vaskes ved 60 grader. Husstøvmider bliver nemlig kun slået ihjel, hvis de bliver varmet op til over 55 grader. Det gjorde kun en enkelt af de 37 testede maskiner og det er rigtig skidt for de syv procent af danskerne, som har allergi over for husstøvmider.

En af årsagerne er sandsynligvis, at EU har strammet kravene til det eftertragtede A-energimærke. Det er lettere at opnå, hvis vandet ikke varmes helt så meget op, som der står på programvælgeren.

Alle test er anonymiseret, så det er ikke muligt, at få indsigt i hvilke vaskemaskiner, der klarer sig bedst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar