Eddike som skyllemiddel?

Et gammelt husråd siger, at eddike kan erstatte skyllemidlet. Men en test som Søndagsavisen har fået foretaget på laboratoriet Eurofins viser, at det er en gammel skrøne.

Det ville ellers have været så godt. Skyllemiddel skader nemlig miljøet, da de såkaldte tensider, som gør tøjet blødt, er svære for naturen at nedbryde. Derfor er der heller ingen skyllemidler, der er blevet tildelt miljømærket Svanen.

Testen af skyllemidler viste, at eddike klarede sig markant dårligere end selv det dårligste skyllemiddel. Testens fokus var på, hvor blødt tøjet var efter vask. I tilllæg til det dårlige resultat, så koster eddike næsten tre gange så meget pr. vask, som testens billigste skyllemiddel.

Selvom eddiken ikke blødgjorde tøjet særligt meget, så har det dog positive egenskaber. Det er nemlig bedre til at løsne sæbe- og mineralrester i tøjet, det ødelægger ikke tøjets sugeevne og så er det som allerede nævnt bedre for miljøet.

Af de skyllemidler der er deklareret i samarbejde med Astma- og Allergiforbundet (ingen farvestoffer og parfume) klarede mærket Neutral sig bedst i testen.

Kilde: Søndagsavisen den 25. marts 2011

1 kommentar:

  1. Har I fået penge for at udføre den test eller hvad ???
    Jeg er da ikke interesseret i hvilket skyllemiddel der giver blødeste resultat! Der er da mange flere parametre der er interessante: mijløvenligt, pris, bevarelse af tøjets farver, ingen parfume(!), håndklæders sugeevne efter vask etc.
    Kom nu ind i kampen med en ORDENTLIG test!

    SvarSlet